This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Триумф за Иван Влъчков и „София Кар Моторспорт” на „Зеления ад”

02 July 2018 15:26

Иван Влъчков спечели първа позиция в клас АМ и пета в генералното класиране на втората надревара от кръга на пистата Нюрбургринг (Германия) и трета позиция в първото състезание в съботния ден.

Пореден повод за гордост за България донесе отборът „София Кар Моторспорт” с пилота Иван Влъчков зад волана на състезателния  SIN R1 GT4 през изминалия уикенд на връх рождения си ден. 

Своята заявка за успех Влъчков даде още при свободните тренировки. Квалификационните сесии само затвърдиха това, че Иван е дошъл за победа на т.н. „Зелени ад”. В първата квалификация успяхме да се наредим на седмо място в генералното класиране и първо в клас АМ. Втората част от квалификациите завърши за нас с втора позиция в генералното и първа в класа.

Първата надпревара донесе трета позиция на подиума в клас АМ и Иван Влъчков и „София Кар Моторспорт” имаха двоен повод да празнуват.

Вторият ден беше дори по-успешен за нашия пилот, когато той завърши пети в генералното класиране и 1-ви в своя клас. С перфектна координация и дисциплина, без да поема излишни рискове, Влъчков  се озова на върха на почетната стълбичка заедно с мениджъра на отбора Росен Даскалов. Българският химн за пореден път беше чут и уважен от всички присъстващи и участници.

Още едно състезание мина, още една победа е факт и още една стъпка по пътя към върха е направена. Предстоят ни други предизвикателства, като следващото е на Slovakia Ring на 18-20 август.

« назад