This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Трето и пето място за "София Кар Моторспорт" на Словакия ринг

20 August 2018 16:37

Четвъртият кръг на Европейските GT4 серии приключи с трето и пето място за Sofia Car Motorsport с българския тандем Иван Влъчков и Константин Маршавелов! 
Иван Влъчков постигна страхотен полпозишън във втората квалификация, като бе най-бърз не само в своя клас , а и от всички 12 пилоти. С постижение от 2:12.797мин. Влъчков изпревари всички. 
В този кръг партньор на Иван бе Константин Маршавелов, който е шампион на писта в серия Макси. За Маршавелов това е първо участие в състезание на такова високо ниво.
Константин успя да извоюва шесто място в класа си и дванадесето в общото подреждане на първата квалификация, като това е прекрасно представяне и е напълно съизмеримо с това на Иван отпреди година на тази писта, когато и той за първи път встъпи в света на GT4.
Маршавелов се включи в първата половина от състезанието, като стартира шести в класа и напредна с  една позиция преди да мине през бокса в края на четиринадесетата  обиколка за задължителното спиране и да отстъпи колата на Влъчков.
Иван направи страхотно каране, като бързо изпревари двама свои съперници и излезе на 3-а позиция. До края българският пилот бе много по-бърз и от втория Фреди Фаст с Мерцедес AMG, но нямаше достатъчно обиколки, за да го изпревари. Влъчков завърши 8-и в общото класиране заедно с професионалистите.
Следва последния кръг на GT4 сериите, който ще се провете в Зандвоорт, Холандия на 5-7 октомври 2018г. 

Ние от "София Кар Моторспорт'' искаме да изкажем огромната си благодарност на Константин Маршавелов, който бе нашият втори пилот на кръга в Словакия!

Въпреки че Константин беше без каквато и да е подготовка, тъй като тестът, който организирахме преди състезанието, беше отменен от пистата, той даде всичко от себе си и навакса много бързо темпото на останалите джентълмен пилоти в шампионата. Константин доказа, че е боец от най-висока класа и затова е носител на всички титли, които притежава. 
Също така той показа, че нивото на българския автомобилен спорт и пилотите в него изобщо не са за подценяване. Приветстваме все повече пилоти да вземат участие на международни шампионати като този!

« назад