This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

„София Кар Моторспорт” приключи поредния сезон в Европейските GT4 серии

10 October 2018 11:59

Иван Влъчков заавърши сезона  в Европейските GT4серии на четвърта позиция в клас АМ.

В този кръг зад волана на нашия SIN R1 GT4 застанаха  българския пилот Иван Влъчков с категория Silver и Крис Чадуик с категория Bronze. Крис се състезава за „София Кар Моторспорт” през 2016г. на Hungaroring, завършвайки с подиумна позиция!

Дуото Иван Влъчков и Крис Чадуик стартираха от шеста позиция в клас AM и дванадесета в общото класиране в първо състезание и от втора позиция в клас АМ и седма в общото класиране във второто състезание на провелия се последен кръг от Европейските GT4 на пистата Зандвоорт (Холандия) през изминалия уикенд.

В първата надпревара пилотите завършиха на 4-о място в класа на аматьорите. На старта Чадуик потегли добре и изпревари един от конкурентите си в класа, излизайки на 5-а позиция. На нея той остана до 27-ата минута след началото на състезанието, когато беше сменен от Влъчков. Последният веднага направи най-бърза обиколка в състезанието в категорията към момента.

Технически проблем попречи на Иван Влъчков да завърши второто състезание. В надпреварата Иван стартира от 2-а позиция в класа си и я запази при потеглянето, като бе 5-и в общото класиране. 15 минути след началото на състезанието обаче се скъса главината на предно лявo колело.Това означаваше, че Иван трябва да се прибере в бокса и да не продължи състезанието. Така той не взе точки от тази надпревара и остана на 4-о място в крайното класиране за сезона.

"Бях много бърз и исках да победя и да чуя българския химн, но днес нямахме късмет, заяви Влъчков след финала. - Благодаря на София Кар Моторспорт, на Дамасцена Алба АСК, Николай Мончев, Стоян Стоянов, и на семейството ми за голямата подкрепа през целия сезон."

« назад