This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Син Карс с участие в дискусията "Да! На българското автомобилостроене"

13 July 2018 08:59

Син Карс взе участие в дискусията "Да! На българското автомобилостроене", организирана от вестник "Стандарт".

Фирмата участва по покана на в. ''Стандарт'' и представи най-новия си проект L City, който ще бъде реализиран следващата година и ще бъде представен на Международното автомобилно изложение в Женева през март 2019г. Моделът представлява мултифункционална платформа, на която може да се надграждат различни варианти, съобразно нуждите на използване. Собственикът на фирмата г-н Росен Даскалов, запозна присъстващите и с модела Sin S1, който бе реализиран тази година. Официалната презентация на електрическия спортен автомобил  ще се състои в края на лятото в София.

Участници в събитието бяха вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов, заместник-министрите на икономиката и образованието Лъчезар Борисов и Таня Михайлова, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони", Ангел Ангелов, заместник- главен директор на Главна дирекция „Услуги по заетостта" в Агенция по заетостта, Румяна Михайлова, Изпълнителен директор на Главна инспекция по труда, Милена Дамянова – председател на парламентарната Комисия по образованието и науката, Петър Кънев, председател на Комисията по икономика и туризъм в НС, директори на професионални гимназии и технически университети.

"Страната ни е една от интересните дестинации за производство на компоненти за автомобилната индустрия, а в обозримо бъдеще, живот и здраве, и за производство на автомобили. Автомобилната индустрия първа ще влезе в Индустрия 4.0 и това на практика се случва", казва архитект Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Сред темите, които бяха обсъдени, са държавните политики за подпомагане на българското автомобилостроене, законодателни инициативи за развитие на бранша, ролята на българската наука в сферата на автомобилостроенето, идеи за промени в Кодекса на труда, които касаят бранша и др.

Събитието се проведе в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Аутомотив клъстер България.

Източник: в. ''Стандарт''

« назад