This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

СОФИЯ КАР МОТОРСПОРТ С ДВА ПОДИУМА НА ФИНАЛА НА СЕЗОН 2016

28 March 2017 11:43

Запомнящ се завършек на сезон 2016 поднесоха пилотите на София Кар Моторспорт и Sin R1 GT4 на пистата Зандвоорт, Холандия.


Трето и второ място в двете надпревари от кръга в клас АМ качиха младите румънски пилоти Серджио-Джордже Николае и Едуард Антон на почетната стълбичка в последния уикенд от сезона.


Още на квалификациите си пролича, че това състезание ще бъде успешно за отбора и момчетата го доказаха. В първата квалификация Николае зае второ място в клас АМ и 9-то в общото класиране. Във втората, въпреки завъртане на завой 3, Антон успя да се пребори за първото място в класа и 4-то в общото класиране.


В началото на първата надпревара Ленарт Марионек блъсна своя KTM X-Bow GT4). След рестарта на състезанието, 13 минути по-късно,след контакт между Антони Чодзен (Maserati GranTurismo MC GT4) и #40 Brookspeed Porsche на пистата отново излезе кола за сигурност.


Въпреки, че пилотите на Sin R1 GT4 също имаха проблеми по време на първото състезание – спукана гума и леки поражения върху автомобила след контакт с друг автомобил, успяха да заемат трета позиция в своя клас и 9-та в общото класиране.


Втората надпревара беше не по-малко интересна. Още в началото, след сбълсък на старт-финалната права състезанието беше рестартирано. Надпреварата в клас АМ беше напрегната, но пилотите на София Кар Моторспорт успяха да стигнат до втората позиция (9-та в общото класиране) и си осигуриха втори подиум за деня.

« назад