This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Подиум за Иван Влъчков и „София Кар Моторспорт” в края на сезона

18 September 2017 15:34

Трета позиция на почетната стълбичка в клас АМ ознаменува финала на сезон 2017 за „София Кар Моторспорт” в Европейските GT4 серии на пистата Нюрбургринг. 

Иван Влъчков във SIN R1 GT4 се представи чудесно по време на цялото състезание и само секунди го деляха от още по-добро класиране и в двете състезание. В първото състезание той стартира от четвърта позиция в своя клас и се движи с много добро темпо през цялото време, като в края на надпреварата вече се бореше за подиум. След сблъсък и последвало завъртане на пистата на последния завой, с един от автомобилите на Мазерати #77 при последната обиколка, Влъчков не успя да запази третото място и финишира четвърти.

Втората надпревара също започна много силно, като българинът стартира от втора позиция в клас АМ и загуби първото място за неспазване на задължителното време в бокса с половин секунда (94,5 сек. вместо задължителните 95 сек.), поради което получи наказaние - спиране в бокса. Благодарение на мотивация на Иван Влъчков да се бори до край, той успя да се пребори за третата позиция на подиума. 

„Една успешна година, благодаря на отбора, семействата и всички, които ни подкрепяха. „София Кар Моторспорт” и Син Карс заеха своето заслужено място в съвременния автомобилен спорт на световно ниво.” сподели след края на надпреварата тийм мениджърът на отбора и създател на SIN R1 GT4 - Росен Даскалов. 

« назад